Logo - Be-you

 

Parterapi

Når kærligheden skal stå sin prøve og forelskelsen er ovre.
Det der før var spændende, nyt og udfordrende, er nu vendt til små dagligdags irritationer og skænderier. Dagligdagen tager mere og mere over, og vi begynder at tage fejl af hinanden, siger dumme ting til hinanden.

Du og din partner kan have gavn af parterapien, hvis:

  • Begge to er interesseret i at ændre forholdets tilstand.
  • I ønsker et mere rigt parforhold i stadig udvikling.
  • Hvis I allerede er afklaret om at i vil skilles, men at i har fælles børn som i ønsker en god kommunikation omkring.

Bemærk at vi har aften og lørdags tider på udvalgte dage. Ring for nærmerer info.

Efter alt for meget sygdom og modstand, valgte vi at søge råd ved Mette-Marie. Kun 3 samtaler skulle der til før vi igen var på rette spor, sammen..

 

5 Hurtige til parforholdet:

 

Værdisættelse

Dette er en kategori, som er rettet mod andre mennesker. Den opmuntrer parforholdet til at fokusere på det positive - og dele og anerkende det. Vi kan ofte være opvokset med den overbevisning, at hvis intet bliver sagt, så er der ingenting galt. Både hjemme og på arbejdet kan vi tage andre mennesker for givet og aldrig udtrykke vores værdsættelse verbalt.Værdsættelse baner vejen for samarbejdet.

Ængstelse/bekymring/rådvildhed

Når bekymringerne om partneren er usagte, opstår der formodninger og antagelser. Ved at udtrykke bekymringer bliver der åbnet for en mulighed for en afklaring. Partneren bliver opmuntret til at stille passende, ikke-anklagende spørgsmål om hvad, hvordan, hvor, hvornår og hvorfor. Dermed skabes en ikke-truende atmosfære, hvor friheden til at afklare uden at aktivere andres forsvar, kædes sammen med friheden til at dele bekymringer og rådvildhed.

Klager/forslag

Såvel som at dele en klage eller et problem, skal den samme person også tilbyde en mulig løsning. Grunden er at den person, der finder et problem/klage ofte er i besiddelse af en mulig løsning, også selvom det kun er delvist. Dette er ikke en mulighed til at skændes eller løse hinandens bekymringer, men snarere at lytte til hinanden, lærer at forhandle eller måske være enige om at være uenige.

Ny viden

At dele ny viden kan f.eks. være, at fortælle om en ny film i biografen eller nævne, at der er udsalg i en butik i byen. Vi kan ofte tro, at hvis vi kender til begivenheder, aftaler og præferencer, så kender andre også til dem, uden at vi behøver sige det. Antagelser af denne slags ender ofte i kommunikationsvanskeligheder.
At dele personlig viden, såsom nye beslutninger eller præstationer er vigtige til at skabe et godt parforhold. Dette er vigtigt, så begge kan arbejde ud fra en lignende forståelse. Det skaber også muligheden for at blive hørt og øge selvværdet i parforholdet.

Håb/ønsker

Når mennesker deler deres håb og ønsker, ændres fokus til fremtiden. Når vi udtrykker dem verbalt kan vi sammen skabe ressourcerne til at gøre dem til virkelighed. Når vi tillader os at tale om vores håb og ønsker, åbner det op for muligheden for andre at støtte os i virkeliggørelsen af dem. Dette er specielt berigende i et parforhold.